למביאסי בארוחת חג • סלט קינואה, צלי אנטריקוט ופילה דג

יוחנן למביאסי 1 Comment on למביאסי בארוחת חג • סלט קינואה, צלי אנטריקוט ופילה דג
21:04
29.04.24
קובי פינקלר No Comments on עידו אביב וקאלקידן מהרי הי"ד נפלו בעזה; "השארת לבבות מרוסקים"

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

סלט חגיגי עם רימונים, קינואה, בטטה וסלק

מצרכים:
1/2 1 כוסות קינואה אדומה
2 בטטות בגודל בינוני, קלופות
2 כפות שמן זית
2 סלקים, מבושלים וקלופים (ניתן להשתמש בסלקים בוואקום)
צרור קטן של פטרוזיליה, קצוץ גס
חופן שקדים פרוסים, קלויים
10 עגבניות שרי, חצויות
רימון קטן, מפורק לגרגרים

לרוטב:
1/2 כוס שמן זית

1/4 כוס חומץ בלסמי

2 כפות סילאן

4 כפות רוטב סויה

1 שן שום, כתושה

אופן הכנה:
מבשלים את הקינואה בסיר עם מים רותחים רותחים, כמו שמכינים פסטה, בערך 15 דקות או עד שהקינואה נפתחה והתרככה מעט. מסננים ומניחים לה להתקרר.
חותכים את הבטטות לקוביות בגודל בינוני, מניחים בתבנית, מערבבים עם שמן הזית ואופים בתנור שחומם לראש ל-180 מעלות 20 דקות או עד שהתרככו. מוציאים ונותנים לבטטות להתקרר.
חותכים את הסלקים המבושלים לקוביות בגודל בינוני.
מניחים בנצנת קטנה את קל המצרכים לרוטב, סוגרים ומנערים היטב מספר שניות, עד שמתקבל רוטב אחיד.
שמים בעקרה רחבה את הקינואה עם הסלק, הבטטות, 1/2 מגרגרי הרימון ושאר המצרכים לסלט. יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים. טועמים, מתקנים תיבול, מעבירים לקערה הגשה ומגישים בעיטור שאר גרגרי הרימון.
.

צלי אנטריקוט ביין

רכיבים (6 מנות):

אנטרקוט 2-2.5 קילו
חצי קילו עצמות מח
שמן זית
מלח גס
כף סילאן
כף חרדל דיז'ון
פלפל שחור גרוס גס
6 תפוחי אדמה אדומים, שטופים היטב

למרינדה:

בצל חתוך לקוביות
גבעול סלרי, פרוס
כרשה (בערך 10 ס"מ), פרוסה
6 שיני שום
רבע כוס שמן קנולה
רבע כוס ברנדי (לא חובה)
בקבוק יין אדום יבש
6 גבעולי תימין
3 גבעולי רוזמרין
ענף מרווה
4 עלי דפנה
10 גרגירי פלפל אנגלי

לבישול:

15 בצלצלי שאלוט
4 פטריות פורטבלו גדולות, חתוכות לרצועות גסות
3 ענפי תימין
ענף רוזמרין

אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי המרינדה, מכניסים את הבשר ומכסים בניילון נצמד. משרים במקרר ללילה לפחות, ועדיף ל-24 שעות.

מסדרים בתבנית את עצמות המח ובוזקים מעט שמן זית. צולים בתנור במצב גריל על 230 מעלות 10 דקות מכל צד, עד להשחמה.

מוציאים את הבשר מהמקרר, מוציאים מהמרינדה ומנגבים במגבת. מוציאים מהמרינדה את השומים, עלי התימין ועלי הרוזמרין וקוצצים יחדיו. מעבירים לקערה ומוסיפים את הסילאן, החרדל, 2 כפות שמן זית, כף מלח גס וכף פלפל שחור גרוס גס. מערבבים יחד, שופכים על הבשר ומעסים היטב.

שמים את הבשר בצד לשעתיים (עד שמגיע לטמפרטורת החדר).

מסננים את שאר חומרי המרינדה ושומרים בצד.

פילה דג בשקית קוקי

חומרים:
6 יחידות פילה דג לבן, פרוסות לרוחב
2 ענפי טימין
1/4 כוס עלי אורגנו טריים
2/3 כוס רוטב בסיס לבישול
כוס קוביות דלעת קצוצות דק 1
5 כפות חלב קוקוס
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

מכניסים לשקית הקוקי את הדלעת, הטימין והאורגנו בשכבה אחת.
בשכבה שנייה מניחים את הדג ויוצקים את רוטב הבסיס וחלב הקוקוס.
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
קושרים את השקית היטב.
אופים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשך 45 דקות



1 תגובות

מיין תגובות